Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Флоренції відкривається виставка фотографа Массімо Лістрі, присвячена красі та величі української столиці

Сьогодні, 8 лютого, в головному палаці міста Флоренція Palazzo Vecchio відкривається виставка фотографа Массімо Лістрі, яка присвячена величі Києва. Маестро зафіксував архітектурну вишуканість культурної спадщини столиці України під час свого візиту в жовтні минулого року за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики. Експозиція триватиме до 8 березня 2024 року. 

Так, Київ, як місто з багатовіковою історією, розкриється перед італійцями в усій своїй величі завдяки таланту Маестро Лістрі. Флорентійці та гості зможуть відчути Київ через об’єктив визначного майстра. Місто вразило його не тільки красою, а й сміливістю, стійкістю та незламністю. 

Фотохудожник зафіксував красу Києво-Печерської лаври, палаци XVIII століття, спроєктовані італійськими архітекторами. Кожен знімок митця наповнений любов’ю до Києва, який він розглядає не просто як об’єкт знімання, але і як твір мистецтва, який живе в кожному пікселі його творчості.

Массімо Лістрі – відомий майстер інтерʼєрної фотографії. За 30 років діяльності він сфотографував майже всі найкрасивіші палаци, бібліотеки, музеї світу.  

Нагадаємо, у жовтні 2023 року відбулася зустріч т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва з італійським фотографом. 

Вас може зацікавити

Через російську агресію в Україні постраждало 1062 пам’ятки культурної спадщини

Через російську агресію в Україні постраждало 1062 пам’ятки культурної спадщини

У межах 77-го Каннського кінофестивалю відбудеться благодійний «UKRAINIANFASHION FILM FESTIVAL»

У межах 77-го Каннського кінофестивалю відбудеться благодійний «UKRAINIANFASHION FILM FESTIVAL»