Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Канаді відбулася серія імерсивних концертів «The Sound of Ukraine»

За підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та The Bloor West Village Toronto Ukrainian Festival у Канаді вперше пройшли іммерсивні концерти «The Sound of Ukraine».

Концерти відбулися в Торонто, Онтаріо в імерсивній галереї Lighthouse Artspace та у Вінніпезі, Манітоба у Національному Музеї Прав Людини за участі Осередку Української Культури та Освіти.

«The Sound of Ukraine» – це інновація в аудіовізуальній культурній індустрії, яка поєднує живу авторську  фортепіанну музику з імерсивним контентом.

Мультимедійні виставки «Тарас Шевченко – душа України» та «Україна Земля Хоробрих» були показані із живим музичним супроводом у виконанні піаніста, композитора Тимура Полянського, який написав музику до цих виставок. У кожному місті до концерту долучались канадські виконавці, а саме канадсько-український вокаліст та диригент Павло Фондера, та канадська оперна діва Ліза Хойт.

Всі концерти пройшли з аншлагами. До глядачів приєднались почесні гості: Генеральний Консул України в Торонто Олександр Шевченко, Президент Українського Фестивалю в Торонто Юрій Клюфас, та представники канадсько-української культурної громади Торонто та Вінніпегу. Також завдяки підтримці Шевченківської Фундації в Торонто концерт змогли відвідати тимчасові переселенці з України.

 

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ