Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Харкові розпочався Міжнародний музичний фестиваль класичної музики KharkivMusicFest

13 квітня на сцені Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка/Схід Опера відбулась урочиста церемонія відкриття Міжнародного музичного фестивалю класичної музики «KharkivMusicFest». 

Цьогорічний фестиваль класичної музики відкрила народна артистка України Богдана Півненко, яку називають амбасадоркою української культури, адже цьогоріч вона мала безліч концертів по всьому світу. Скрипалька виступала як солістка з провідними українськими оркестрами та презентувала українську музику, зокрема у таких престижних залах як Карнегі хол, Берлінська філармонія, Палац каталонської музики в Барселоні та інших.

Виступ Богдани відбувся у супроводі Фестивального оркестру KharkivMusicFest, в складі якого взяли участь музиканти Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка/Схід Опера, Харківської обласної філармонії, Харківського молодіжного академічного симфонічного оркестру та Харківського університету мистецтв ім. І. Котляревського.

Особливість цьогорічної програми фестивалю – переважно українські імена як музикантів, так і композиторів, чиї твори прозвучали.

Так програма концерту об’єднала «Пори року» сучасних українських композиторів Золтана Алмаші і Олександра Гоноболіна, знамениті «Пори року» Антоніо Вівальді та «Пори року в Буенос-Айресі» Астора П’яццоли.

Диригував оркестром Юрій Яковенко – заслужений діяч мистецтв України, диригент, який завжди готовий до експерименту. Уже близько 20 років він працює в Харківському національному театрі опери та балету. Митець добре відомий в Україні та за її межами як винахідливий автор аранжувань і музичний керівник знакових концертних програм і шоу.

Цього року фестиваль триватиме два місяці з 13 квітня по 30 червня.

Вже традиційно в рамках фестивальних проєктів на харків’ян чекають розписані піаніно Art Piano, серія цікавих бесід для широкої аудиторії KharkivMusicFest Talks, де спікерами виступлять провідні музичні діячі України, США та Європи та експериментальний танцювальний проєкт, втілений разом з видатною німецькою хореографкою, танцівницею Сашою Вальц, в якому візьмуть участь українські танцівники різного віку та рівня підготовки.

Організатором фестивалю є фонд громади Харкова «Толока».

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ