Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві вшанували пам’ять загиблого під Бахмутом відеорепортера AFP Армана Солдіна

Сьогодні, 15 травня, в Укрінформі відбувся меморіальний вечір пам’яті відеорепортера та координатора з України французького інформагентства AFP Армана Солдіна, який загинув 9 травня 2023 року під час російського ракетного обстрілу поблизу Часового Яру в Бахмутському районі Донецької області.

Під час меморіального вечора представники посольства Франції, керівництво AFP, колеги та друзі Армана Солдіна віддали шану загиблому колезі та згадали найяскравіші сторінки його життя. На заході також був присутній Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

«На жаль, я особисто не знав Армана. Але я знаю, що це була прекрасна людина. Французькі слова égalité, fraternité, liberté знають майже всі. Це «рівність», «братство» та «свобода». Égalité – про те, що війна робить нас усіх рівними, і ті, хто цю війну почав, повинні пам’ятати: вони понесуть відповідальність не тільки за життя журналістів, а й за всіх, кого вони вбили. Fraternité – про те, що у нас існує братерство журналістів, які працюють над тим, аби висвітлювати події в Україні та розповідати про російські злочини. І звичайно Liberté –  про те, що ми боремося за свободу і ми переможемо. У нас є вислів «Герої не вмирають». Вічна пам’ять», – сказав Олександр Ткаченко.

Арман Солдін народився в Сараєво, теперішній столиці Боснії, і є громадянином Франції. Він прибув в Україну, щоб висвітлювати війну наступного дня після російського вторгнення 24 лютого 2022 року, і протягом останніх місяців регулярно їздив на передову.

32-річний Арман Солдін був із командою журналістів AFP, які їхали з українськими військовими, коли група потрапила під обстріл ракетами «Град». Решта команди AFP не постраждали. Напад стався пізно ввечері в околицях міста Часів Яр поблизу Бахмута у Донецькій області.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ