Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві обговорили пропозиції громадських організацій до Плану для запуску Ukraine Facility

20 листопада відбулося обговорення пропозицій громадських організацій до Плану в рамках програми Ukraine Facility – документа, який розробляється українським Урядом для запуску програми від ЄС та отримання макрофінансової допомоги. 

Переглянути фотоальбом

План України є базисом анонсованої Європейською Комісією  у Лондоні на Ukraine Recovery Conference ініціативи Ukraine Facility — нової чотирирічної програми фінансування України на 50 млрд євро. 

До роботи над розробкою документа наразі долучилася 41 громадська організація, чиї пропозиції було обговорено з представниками Уряду. 

У заході взяв участь заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко. 

«Дякую за активність громадським організаціям, спільно з якими ми проадвокатували появу культури у Плані. Надзвичайно важливо, що культура в документі є зафіксована. Громадянське суспільство запропонувало близько 20 пунктів у сфері культури, і це доволі високий показник активності. Головними з них є – формування суспільної стійкості через забезпечення населення культурними послугами, збереження та заохочення розмаїття форм культурного самовираження, промоція національної культури у світі в контексті становлення міжнародної суб’єктності України», — зазначив Тарас Шевченко. 

В процесі обговорення залишаються позиції громадського сектора про підтримку державно-приватного партнерства у галузі креативних індустрій, посилення контролю за дотриманням прав інтелектуальної власності, а також забезпечення фінансування культурних інституцій України.

«Позиція, яка увійшла до Плану як комплексно-стратегічна — це, власне, Стратегія розвитку культури, яку Україна планує розробити до 2025 року. І, власне, одним із елементів Стратегії стане посилення діяльності культурних інституцій, таких як Український культурний фонд та Український інститут книги»,— пояснив заступник Міністра. 

Загалом громадські організації надали 148 пропозиції, 85 з яких повністю або частково враховані у Плані. Вони стосуються галузі людського капіталу (охоплює теми гендерної рівності, зайнятості населення, виховання дітей тощо), культури, регіональної політики та децентралізації, реформ державного управління, розвитку бізнес-середовища, фінансових ринків, управляння державними активами, боротьби з корупцією та розвитку пріоритетних секторів. 

Вас може зацікавити

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» 

У Києві презентували книгу «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації»