Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві презентували кінематографічну 3D-виставку «Отріцатєльноє всплитіє», присвячену потопленню російського крейсера «москва»

За підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України 6 червня у Києві відбулась офіційна прем’єра 3D-шоу «Отріцатєльноє всплитіє», присвячена першій великій перемозі Збройних Сил України, а саме – реставрації потоплення флагмана чорноморського флота РФ, крейсера «мОсква». Організатор проєкту: Центральний військово-морський музей України у партнерстві з ГО «ДНА».

Переглянути фотоальбом

«Москвотоплення» – це новий український формат мистецтва, що поєднує короткометражний фільм, 3D-шоу та музей. Технічно, це цілий павільйон з 25-метровим екраном та проєкцією у 270 градусів, на якому покажуть занурення до затопленого крейсера та історичні події, що до цього потоплення привели. Окрім історичних та військових фактів, глядачі отримують емоційне й естетичне задоволення.

Переглянути відео 

Експозиція є міксом розсекреченої інформації, за яку відповідали військові експерти, музейники та науковці, та патріотичного сарказму, над яким працювали відомі коміки та сценаристи.

Цей твір є дебютною роботою режисера Андрія Франчука. Над сценарієм працювала творча група, в тому числі коміки Євген Журавльов і Василь Байдак. Музику створили Катерина Павленко з групи Go_A та Артем Єфімов. Почувши ж голос диктора Миті Гаврилова, глядачі шоу впізнають половину героїв фільмів у кінотеатрах.

Після премʼєри у Києві «москвотоплення» поїде продовжувати топити російську пропаганду в Європі та світі, тому скористайтеся можливістю побачити й почути шоу своїми очима.

Виставка «Отріцатєльноє всплитіє» проходить щоденно до кінця літа у 10 павільйоні ВДНГ.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ