Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві продовжуються роботи на монументі «Батьківщина-мати»

На монументі продовжуються роботи над проєктом «Тризуб Батьківщини». Будівельники вже зашили площину щита металом, зараз відбуваються роботи зі зварювання пластин щита та Тризуба. Етапи робіт виконуються за графіком. Проєкт планують завершити до Дня Державного прапора України.

Про це йшлося під час наради під головуванням Ростислава Карандєєва, т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України, керівництва Національного музею історії України у Другій світовій війні та підрядників, яка відбулась 15 серпня.

«Важливо, щоб роботи на монументі були виконані якісно та відповідали всім нормам будівельного законодавства. Україна продовжує долати негативні наслідки комунізації та русифікації», – сказав Ростислав Карандєєв, т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України.

Нагадаємо, 1 серпня 2023 року зі щита монумента «Батьківщина-мати» вже зняли радянський герб, а 6 серпня замість нього встановили український Тризуб. Саме цей символ сьогодні втілює не тільки почуття національної гідності, а й підкреслює історичний спадок та героїзм українців.

Крім того, науковці та громадськість висловили пропозицію змінити назву монумента. Вчена рада Музею війни вже прийняла рішення назвати його «Україна-мати». 

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ