Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві розпочався Всеукраїнський форум «Культура під час війни. Людський капітал»

Сьогодні, 26 червня, у Києві розпочався Всеукраїнський форум «Культура під час війни. Людський капітал», організований Міністерством культури та інформаційної політики України та громадською організацією «Інститут публічних комунікацій» за підтримки Групи «МЕТІНВЕСТ».

Переглянути відео

Переглянути фотоальбом

Фото Антоніни Вишневської

«Дякую всім, хто вболіває за високу місію збереження української культури, людей в культурі, збереження нашого потужного людського капіталу та величезного культурного надбання. Перед нами ще велика робота. Це не тільки збереження, але й відновлення та формування тієї   стійкості, яка сьогодні потрібна для перемоги. Для того, щоб ми могли якомога швидше сказати, що українська нація, народ, культура вибороли своє право надалі жити в мирі, в європейській спільноті разом з тими, хто шанує і цінує нас, наші надбання, митців і нашу країну. Хочу ще раз сказати, що критичними є не підприємства, а люди, які там працюють», – наголосиив т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Мета форуму – висвітлення та публічне обговорення між представниками органів державної влади, регіонального управління та представниками громади актуальних питань щодо стану кадрового забезпечення в сфері культура, який виник внаслідок воєнних подій та пошуку можливих шляхів збереження носіїв мистецької та креативної галузі держави. 

«Саме культура свого часу відтворила і зберегла нашу націю, яку ворог знищує століттями. Мова, історія, пам’ять – це все те, з чим бореться росія століттями з українцями. Але саме культура зберегла нашу націю, коли у нас не було держави, коли був період бездержавності. Саме культура зберегла українців, які потім відновили українську державу. І сьогодні саме українська держава і армія вогнем і мечем бореться за нашу культуру. В окопах, на полях, в повітрі, під землею, в воді – ми відвойовуємо культуру, історію, право на свою мову, право залишатися українцями. Я дуже дякую нашим Збройним силам, нашим захисникам і захисницям, які зараз дають нам цю можливість бути тут, дихати вільно в своїй Україні, боротися, мріяти й перемагати», – зазначила Віце-прем’єр-міністр ‒ Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. 

Ключові теми форуму: мобілізація та її наслідки для національної та регіональної культури; стан кадрового забезпечення сфери культури, відновлення та відшкодування втрат; нові форми організації надання культурних послуг в умовах значних інфраструктурних втрат і руйнувань; адаптація культури до умов війни та потреба в культурних подіях.

Серед учасників: представники уряду, експерти, науковці, культурні діячі та громадські активісти.

Форум стане платформою для напрацювання спільних системних дій задля збереження людського капіталу в культурній сфері під час війни, що є основним носієм знань, навичок та національної культури для молоді та майбутніх поколінь українців.

Вас може зацікавити

Театр імені Франка представить Україну на Авіньйонському театрально-мистецькому фестивалі

Театр імені Франка представить Україну на Авіньйонському театрально-мистецькому фестивалі

Відбувся молитовний сніданок під патронатом Президента України Володимира Зеленського

Відбувся молитовний сніданок під патронатом Президента України Володимира Зеленського