Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві відбувся 19-й Всеукраїнський дитячий фестиваль «Чорноморські Ігри»

У Києві за підтримки Українського Культурного Фонду відбувся 19-й Всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль «Чорноморські Ігри». Фестиваль пройшов на двох локаціях: в студії музичного каналу М1 та інноваційному містечку Unit City.

Переглянути фотоальбом

Проведення фестивалю у Києві стало вимушеним кроком, оскільки постійне місце проведення «Чорноморських Ігор»  – м.Скадовськ – знаходиться в тимчасовій окупації.

Привітання «Чорноморським Іграм 2023» надіслав Президент України Володимир Зеленський. Він подякував організаторам за те, що в цей нелегкий вони дарують юним українцям турботу та радість, можливість розвивати й демонструвати свої таланти. Президент підкреслив, що людину створює добро та любов, а не злість і ненависть та побажав, щоб наступні «Чорноморські Ігри» приймала гостинна херсонська земля, сонячний та мирний Скадовськ.

Фестиваль відвідав тимчасово виконуючий обов’язки Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«Сам факт проведення сьогодні цього фестивалю вже є дуже великим досягненням, як організаторів так і учасників. Ті виклики, які існують, на жаль, на сьогоднішній день багато в чому унеможливлюють проведення культурних заходів, спрямованих на підтримку дитячої творчості в тому числі. І сьогодні, всупереч проблемам та негараздам, завдяки сили волі та бажанню довести, що Україна живе і не зламалася, цей фестиваль відбувається», – зазначив Ростислав Карандєєв.

Ідея підтримки Херсонщини, частина якої знаходиться у тимчасовій окупації, а інша частина перебуває під постійними обстрілами ворога, стала ключовою у філософії «Чорноморських Ігор 2023». Більше того, фестиваль об’єднав талановитих дітей України, які сьогодні розкидані по всьому світі. На участь у вокальному конкурсі було надіслано 517 заявок з 25-ти областей України, а також з 12 країн світу, в яких зараз мешкають наші конкурсанти.

Володарем Гран-прі 19-х «Чорноморських Ігор» стала 13-ти річна Єва Генова з міста Костопіль, що на Рівненщиніі. Єва присвятила цю перемогу своєму татові та усім захисникам і захисницям нашої країни. На превеликий жаль, батько Єви не побачив переможного виступу доньки. Він загинув 14 липня під час виконання бойового завдання.

Фестиваль підтримала рекордна кількість популярних українських виконавців зі своїми актуальними патріотичними піснями та треками: ENLEO, Demchuk, Маша Кондратенко, dj Polinka, Probass ∆ Hardi, TVORCHI, СОЛОХА, Анна Трінчер, М’ЯТА, POSITIFF, КOLA, MamaRika, Zlata OGNEVICH, SHUMEI, СНЕЕV, TARABAROVA, Олександр Пономарьов, Jerry Heil, ROXOLANA, KARTA SVITU, Kazka, «Український гурт Антитіла». Традиційно серед гостей фестивалю були його переможці та лауреати різних років: NK, DZIDZIO, Tiна Кароль, DOROFEEVA, DIMARIA, SONIKA |Софія Самолюк, Darisha, Олена Усенко, MASHA DANILOVA, Alena Omargalieva, KRYLATA, TAYANNA.

Телеверсія фестивалю буде показана у телемарафоні Єдині новини 26 серпня о 21-й годині, 1, 9 та 16 вересня в ефірі музичного каналу М1.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ