Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Києві відкрилася виставка дитячих малюнків та бронеплит «ArtArmor Діти UA»

Сьогодні, 30 серпня, у Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбулося урочисте відкриття виставки дитячих робіт Конкурсу «ArtArmor Діти UA». Це мистецький конкурс від благодійного проєкту «ArtArmor», метою якого є залучення дітей до підтримки України та ЗСУ за допомогою мистецтва.

В межах конкурсу діти віком 12-15 років мали придумати та втілити в життя мистецькі твори на тему «Героям Слава». Переможці перенесли свої малюнки на бронеплити, що врятували життя захисникам і захисницям, які боронять свободу та незалежність України на фронті. На виставці представлені артоб’єкти, створені юними митцями з таких бронеплит.

«Надзвичайно цікавий і дуже актуальний проєкт «ArtArmor» поєднує, здавалося б, непоєднувані речі: мистецтво, щось перемагаюче, світле, і в той же час сумне, чим є військова амуніція – захисні бронеплити. Я маю честь бути знайомим з результатами попередніх етапів і загалом розвитку проєкту. І мені здається, що цей проєкт не має закінчуватися ще дуже-дуже довго. Навіть після нашої перемоги – задля вшанування пам’яті загиблих та розуміння того, завдяки чому і кому залишилися, ті хто вижив. Це є дуже важливим наративом для виховання українців майбутнього», – заявив під час презентації виставки т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Як розповів народний депутат, співзасновник Благодійного фонду «Україна для героїв» та ініціатор проєкту Олександр Ковальчук, участь у конкурсі взяли близько 150 дітей з 20 областей України. Журі обрало десятьох найкращих.

«З нами сьогодні лише ті, хто зайняв призові місця. Ми отримали велику кількість бронеплит з передової і передали дітям. Тут і відбулася хімія: коли дитина бере в руки щось з війни, щось, що було на живій людині, що врятувало їй життя, і на цій плиті створює малюнок», – зазначив Олександр Ковальчук.

Довідково

«ArtArmor» – це унікальний благодійний проєкт, завдяки якому мистецтво буквально рятує життя. Талант українських та світових митців дає бронеплитам «другий шанс», щоб знову захищати людей. Плити стають арт-об’єктами, які краще за будь-які слова розповідають історію боротьби українського народу за своє існування.

Метою благодійного мистецького проєкту «ArtArmor» є демонстрація всьому світові героїзму українського народу та болю великої війни, використання мистецтва як універсальної мови для залучення людей з різних країн до боротьби проти російської агресії, а також збір коштів для підтримки Сил оборони України.

Вас може зацікавити

Перша леді Олена Зеленська відкрила виставку «Скарби Криму. Повернення», за експонати якої Україна боролась майже 10 років 

Перша леді Олена Зеленська відкрила виставку «Скарби Криму. Повернення», за експонати якої Україна боролась майже 10 років 

У Києві розпочалася міжнародна конференція про захист культурної спадщини та протидію культурному стиранню

У Києві розпочалася міжнародна конференція про захист культурної спадщини та протидію культурному стиранню