Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Ліверпулі офіційно стартував рух #HelpUkraineSong: Заспівайте та підтримайте Україну

У Ліверпулі офіційно стартував #HelpUkraineSong – глобальний рух, який має об’єднати світ у завершальний день Пісенного конкурсу «Євробачення-2023» на знак солідарності з Україною під час збору грошей для дітей, які постраждали через війну. Це відбудеться 13 травня 2023 о 12:00 за британським часом або о 14.00 за київським часом.

#HelpUkraineSong буде найбільшим у світі фізичним і цифровим флешмобом. Він пройде по всій Великобританії під час підготовки до «Євробачення-2023» та у  завершальний день конкурсу. Люди збиратимуться разом, щоб виконати пісню The Beatles «With A Little Help From My Friends» о 12:00 за британським часом і донатити для War Child – єдиної спеціалізованої благодійної організації для дітей, які постраждали через війну.

Кожен охочий зможе взяти участь у масштабних подіях, що відбуватимуться по всій країні, або ж заспівати невеликою компанією, або навіть сидячи на власному дивані. Напередодні та в день фіналу конкурсу людям пропонується завантажити свою версію пісні в будь-які соцмережі з хештегом #HelpUkraineSong. Можна просто співати, танцювати чи робити пантоміми під неї.

Акція солідарності відбудеться за ініціативою креативної компанії Aurora за підтримки Національних музеїв Ліверпуля, War Child, Міністерства культури та інформаційної політики України та Hoshva PR & DGTL.

Такий рух демонструватиме солідарність із постраждалими від війни в Україні та має заохотити учасників збирати кошти для War Child. Ця благодійна організація має продовжувати свою життєво необхідну діяльність із захисту, навчання й забезпечення мільйонів дітей, які постраждали від війни, що триває.

Українські учасники «Євробачення» у минулому та нинішні, а також українська публіка братимуть участь у подіях наживо або онлайн. Цей рух у всьому світі підтримають також провідні музиканти й амбасадори.

Партнерські організації: музеї, художні галереї, театри, бізнес, спортивні та громадські організації, залучають музикантів, художників і танцюристів. Вони також планують організувати флешмоби, до яких зможуть долучитися представники громадськості у знакову суботу, 13 травня 2023 року опівдні.

Партнерські організації: Science Museum Group, Science & Industry Museum, National Science & Medium Museum, Royal Albert Memorial Museum, RAF Museum, National Portrait Gallery, Міські ради Халла та Брайтона.

Валері Баундс, співзасновник Aurora, головний стратегічний та креативний директор, який задумав цю ідею, сказав: «Очі світу будуть прикуті до Ліверпуля та Великобританії, оскільки ми проводимо Євробачення для України. Це безпрецедентна можливість, до якої може приєднатися кожен, щоб продемонструвати нашу солідарність з Україною».

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко зазначив: «Підтримка нашої культури має екзистенційне та фундаментальне значення для всіх людей в Україні. Ми вітаємо та підтримуємо беззастережно потужні творчі ініціативи, такі як #HelpUkraineSong, які об’єднують людей через солідарність з нашою відважною країною, яка бореться за цінності свободи у неспровокованій війні, і демонструють сильну міжнародну підтримку, яка є такою важливою для нашого спільного успіху».

Девід Уотсон, виконавчий директор відділу аудиторії та медіа Національних музеїв Ліверпуля, сказав: «Національні музеї Ліверпуля пишаються тим, що є головним місцем руху Help Ukraine Song і створюють значущий момент солідарності з Україною».

Більше інформації та контенту можна знайти на сайті #HelpUkraineSong та в соціальних мережах: ТikTok | Twitter | Instagram | Facebook | YouTube | LinkedIn

Для донатів на War Child, відвідайте www.warchild.org.uk

За додатковою інформацією звертайтеся до [email protected]

Завантажити додаткові матеріали можна тут

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ