Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Львівській національній опері відбулась премʼєра опери «Запорожець за Дунаєм»

Днями в Львівській національній опері відбулась премʼєра опери «Запорожець за Дунаєм». Це несподівана інтерпретація твору Семена Гулака-Артемовського, де закладені нові сенси та підтексти, що відновлюють історичну справедливість та є актуальними у нашому сьогоденні.

У режисерській візії Оксани Тараненко образ українського козацтва врешті позбувся столітніх стереотипних нашарувань, насильно навʼязаних московитами. Козаки природно постали могутньою, войовничою та свободолюбивою силою, що здатна протистояти будь-яким перешкодам та ворогам. І це заради здійснення найзаповітнішого бажання – повернення на українську землю та життя у вільній Україні!

Нова вистава у режисурі Тараненко постала перед глядачами у музичній редакції Олександра та Дмитра Саратських, видовищній сценографії Тадея Риндзака, колоритних костюмах Людмили Нагорної та сучасній хореографії Олексія Буська під орудою відомої інтерпретаторки української музики Ірини Стасишин. Лібрето – Миколи Бровченка та Оксани Тараненко. Диригент – Андрій Нагрудний. Хор, балет та оркестр Львівської національної опери.

Дійові особи та виконавці: Іван Карась – Дмитро Кокотко, Одарка – Олеся Бубела, Оксана – Людмила Корсун, Андрій – Максим Ворочек, Султан – Петро Радейко, Імам – Віталій Загорбенський, Козак Мамай – Василь Садовський, Селіх-ага – Віталій Войтко, Терентій – Іван Лихач, Гасан – Микола Попов.

У театрі зазначають, що «Запорожець за Дунаєм» Гулака-Артемовського впродовж багатьох десятиліть був однією з найбільш виконуваних українських опер. Процес підготовки нової постановки тривав кілька років.

Переглянути фото

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ