Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У МКІП обговорили критерії відбору членів наглядової ради УКФ від міністерства

Т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв провів онлайн-зустріч з представниками культурно-мистецької спільноти, під час якої обговорили критерії відбору кандидатів до  наглядової ради Українського культурного фонду від МКІП. 

«Ми маємо забезпечити рівний доступ до ресурсів, які сьогодні надає держава. І це можна зробити, залучивши до прийняття рішень людей, які матимуть мандат довіри, працюватимуть чесно та в інтересах усієї спільноти», — наголосив Ростислав Карандєєв.

До зустрічі доєдналися понад 50 представників культурно-мистецької спільноти. Під час обговорення учасники висловили власні погляди на те, яким критеріям має відповідати кандидат на членство в наглядовій раді Фонду.

Зокрема, прозвучали рекомендації залучити до складу наглядової ради осіб, які мають досвід корпоративного управління, побудови успішних культурних інституцій, залучення іноземних ресурсів та вміння вести переговори з донорами. Також, на думку учасників зустрічі, необхідно дотримуватися гендерного балансу та представництва у складі ради різних регіонів України. 

«Окрім критеріїв, повʼязаних із професійною діяльністю кандидатів, ключовими вимогами до членів наглядової ради УКФ мають бути порядність і доброчесність» —  додав т. в. о. Міністра.

Відповідно до Закону України «Про Український культурний фонд», Наглядова рада УКФ складається з дев’яти осіб – двох осіб, визначених Офісом Президента України, двох осіб, визначених центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв, двох осіб –  представників закладів культури, двох осіб  – представників громадських об’єднань та Голови Фонду (за посадою).

Склад Наглядової ради Фонду як визначає закон формується з осіб, компетентних у сфері культури, які мають бездоганну ділову репутацію, високий суспільний авторитет, є визнаними фахівцями у сфері своєї професійної діяльності. Членами Наглядової ради Фонду, які є представниками закладів культури та громадських об’єднань, не можуть бути особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ