Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У МКІП відбулась нарада щодо координації виконання плану реалізації Стратегії інформаційної безпеки в частині Інформаційної реінтеграції ТОТ та деокупованих територій

Сьогодні, 29 червня, у Міністерстві культури та інформаційної політики відбулася нарада щодо реалізації Стратегічної цілі №5 Плану заходів з реалізації Стратегії інформаційної безпеки на період до 2025 року.

Переглянути фотоальбом

Як зазначив заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко, основна тема наради – проговорити порядок виконання Стратегії інформаційної безпеки України в частині Стратегічної цілі №5, що стосується інформаційної реінтеграції громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях та на прилеглих до них територіях України, до загально-українського інформаційного простору, а також відновлення їх права на інформацію, що дає їм змогу підтримувати зв’язок з Україною. 

«Для МКІП Стратегія інформаційної безпеки є фактично головним стратегічним документом. І тема Стратегічної цілі №5 є однією з найбільш важливих. Тому ми запросили у першу чергу виконавців плану заходів Стратегії – представників профільних міністерств та центральних органів виконавчої влади, а також кілька міжнародних партнерів з розвитку, які працюють в цій темі, щоб почути про хід реалізації зазначеного плану заходів», – сказав Тарас Шевченко.

З 2014 року на тимчасово окупованих територіях України рф розпочала трансляцію російських пропагандистських каналів, було вимкнуто аналогове мовлення, а на звільнених частотах почалася трансляція російських каналів.

Увесь цей час російською окупаційною адміністрацією здійснюється жорсткий контроль за будь-яким поширенням інформації, діє цензура. Таким чином, свобода слова на тимчасово окупованих територіях фактично відсутня, а діяльність незалежних медіа зупинена.

Для кардинальної зміни наслідків вищезгаданих факторів у інформаційній сфері та нейтралізації багаторічного деструктивного впливу російського пропагандистського наративу необхідно здійснити низку заходів для повноцінної інформаційної інтеграції ТОТ в загальне інформаційне поле України.

Серед першочергових кроків мають бути: відновлення інформаційної інфраструктури і покриття 100% територій українським телерадіосигналом; сприяння поверненню на ТОТ українських телерадіокомпаній тощо.

Відповідно до розпорядження КМУ від 30 березня 2023 р. № 272-р «Про затвердження плану заходів з реалізації Стратегії інформаційної безпеки на період до 2025 року» міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади необхідно забезпечити низку заходів для виконання зазначеного плану.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ