Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Сенаті Бельгії обговорили питання захисту культурної спадщини в Україні

16 жовтня Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики України, виступив онлайн на заході в Сенаті Бельгії, який був присвячений захисту культурної спадщини.

Конференцію відкрили Голова Сенату Бельгії Стефані Д’Оз та Міністерка закордонних справ, європейських справ і зовнішньої торгівлі та федеральних установ культури Бельгії Аджа Лябіб.

Захід організований постійним представництвом Бельгії при НАТО і спрямований на представників країн НАТО.

У своєму виступі Тарас Шевченко наголосив, що з початку повномасштабного вторгнення росія намагається заперечити існування української ідентичності та цілеспрямовано руйнує культурні пам’ятки та об’єкти культурної інфраструктури, зокрема Драматичний театр в Маріуполі, Спасо-Преображенський собор в Одесі, центр Чернігова та інші об’єкти.

«Після 600 днів з початку повномасштабної агресії росії проти України, наша держава продемонструвала неймовірну стійкість у відповідь на російську агресію. Проте, в цей час наша культурна спадщина страждає від серйозних руйнувань. Ми розуміємо, що цілеспрямоване знищення культурної спадщини відповідно до міжнародного гуманітарного права є воєнним злочином. У цьому важливому питанні ми відчуваємо підтримку наших міжнародних партнерів. Ми впевнені, що не лише відновимо нашу культурну спадщину, але й знайдемо тих, хто відповість за ці злочини», – заявив заступник Міністра.

Крім того, заступник міністра поінформував про чисельність втрат і руйнувань, завданих українській культурній спадщині та інфраструктурі.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ