Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Словаччині з успіхом пройшли гастролі Херсонського театру ім. М. Куліша

Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Куліша гастролював Словаччиною із моновиставою «Кицька на спогад про темінь» з 5 по 14 липня. До складу делегації увійшли: генеральний директор-художній керівник театру, народний артист України Олександр Книга, головний режисер театру, заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк, головний диригент театру Артем Філенко, артистка Ольга Бойцова, драматургиня Неда Неждана.

Переглянути фотоальбом

Під час гастролей відбулися покази моновистави у 7 містах: Братислава, Тренчин, Банська Штявниця, Пезінок, Пряшів, Рожнява, Бардіїв. Делегація відвідала Міжнародний фестиваль «Погода» у м. Тренчин, в якому окрім показу відбулися ще творчі зустрічі з Недою Нежданою та Олександром Книгою.

На кожну моновиставу приходили як жителі Словаччини, так і українці. Кожна вистава починалась відео мітингів та Херсона після обстрілів, а завершувалась кадрами довоєнною Херсона в супроводі гімну України. Протягом вистави артистка Ольга Бойцова розповідала історію жінки з Донеччини та готувала борщ. Ним частували глядачів та спілкувались про наболіле. 

Нагадаємо, раніше делегація від театру Куліша у складі директорки-розпорядниці Юлії Бунчак та заслуженого артиста України Сергія Михайловського їздила до Грузії. Там 11 червня відбувся показ моновистави «Юда» у межах IV Міжнародного театрального фестивалю ім. Нодара Думбадзе. Виставу відвідали митці з різних країн світу, члени Євразійської Театральної Асоціації, а також українці, які наразі проживають у Грузії.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ