Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

У Торонто відбулась презентація імерсивної виставки «Україна — наш дім»

В суботу, 16 вересня, в Канаді на найбільшому щорічному українському фестивалі Північної Америки Bloor West Village Toronto Ukrainian Festival було презентовано імерсивну виставку «Україна — наш дім».

Проєкт включає в себе дві виставки: «Імерсивний Арт Осередок» з роботами канадійських митців українського походження, та «Історія Криму» де представлені роботи українських та кримськотатарських митців. Проєкт реалізовано спільно з Канадською асоціацією кримських татар, продюсером проєкту виступив Валерій Костюк, а головним куратором Таїсія Пода.

В той же день продюсери українських імерсивних виставок Наталя Делієва та Валерій Костюк презентували віртуальний тур та сайт імерсивної виставки «Україна – земля хоробрих», який було реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.

З вітальним словом до організаторів та учасників фестивалю звернувся т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«Сьогодні українці, канадійці, представники багатьох національностей разом в єдиному пориві, в єдиній думці зі своєю батьківщиною. Ми раді тому, що в Торонто, в місті яке надзвичайно близьке для українців, відбувається безліч культурних заходів. Ще не так давно місто приймало найбільшу імерсійну виставку в історії українського мистецтва «Україна — земля хоробрих», а вже зараз ми маємо можливість запросити гостей на виставку «Україна — наш дім». Без сумніву, підтримка міжнародних спільнот, підтримка українців, підтримка тих громадян інших країн, які сьогодні разом з нами виборюють українську незалежність, виборюють нашу свободу, дуже для нас важлива», — сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики.

Ростислав Карандєєв також подякував за солідарність всіх небайдужих до сьогоднішньої України та України минулого, а також тим, хто разом з нами бачить Україну майбутнього. Він зазначив, що саме в такий спосіб, пліч-о-пліч, ми будемо будувати нові українські, нові світові порядки, в яких буде місце лише демократії, свободі і вільній творчості.

Вас може зацікавити

Перша леді Олена Зеленська відкрила виставку «Скарби Криму. Повернення», за експонати якої Україна боролась майже 10 років 

Перша леді Олена Зеленська відкрила виставку «Скарби Криму. Повернення», за експонати якої Україна боролась майже 10 років 

У Києві розпочалася міжнародна конференція про захист культурної спадщини та протидію культурному стиранню

У Києві розпочалася міжнародна конференція про захист культурної спадщини та протидію культурному стиранню