Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Україна та Об’єднані Арабські Емірати співпрацюватимуть задля збереження та відновлення української культурної спадщини

4 травня відбулась зустріч Олександра Ткаченка, Міністра культури та інформаційної політики України, і його заступників: Галини Григоренко, Тараса Шевченка, Анастасії Бондар, Катерини Чуєвої та Салема Ахмеда Аль Каабі, Надзвичайного і Повноважного Посла Об’єднаних Арабських Еміратів в Україні. 

Сторони обговорили співпрацю України та ОАЕ у сферах охорони, збереження й відновлення культурної спадщини України, а також способи підтримки українських креативних індустрій, закладів культури й митців. Також йшлося про допомогу Україні цифровізувати сферу культури, протидію російській пропаганді, підтримку Українського культурного фонду, Українського інституту книги, обмін досвідом фахівців культурної сфери. 

«Готуємо перелік конкретних проєктів, реалізація яких потребує всебічної підтримки наших партнерів з ОАЕ. Це допоможе нам зберігати українську культурну спадщину під час російських атак, відновити пошкоджені обʼєкти, підтримувати митців, які працюють в Україні попри війну, протистояти російській пропаганді», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

Зі свого боку Посол Об’єднаних Арабських Еміратів висловив всебічну підтримку Україні в її боротьбі проти агресора та запевнив у розширенні співпраці між країнами в культурній сфері.

Нагадаємо, в межах візиту до ОАЕ на запрошення форуму Forbes 30/50, який тривав в Абу-Дабі 7–10 березня, Перша леді Олена Зеленська відвідала Національну бібліотеку та архів ОАЕ. Він  входить до десятки найтехнологічніших у світі. Також вона передала бібліотеці літературу в межах свого проєкту «Українська книжкова поличка».

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ