Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Україна ставить амбітну мету – якнайшвидше виконати всі зобов’язання у сфері культури та медіа для вступу в ЄС, – Тарас Шевченко 

6 жовтня в Укрінформі відбулось публічне обговорення «Формування ефективної культурної політики в контексті євроінтеграції України», а також презентація дослідження стану євроінтеграційного прогресу України в сфері культури. 

Переглянути відео

Своє дослідження на початку заходу представила Лінда Берзіня, членкиня правління Visionary Culture Foundation, експертка «Відновлюємо Україну разом» з Латвії. 

Під час дискусії експерти обговорили роль культури в євроінтеграції України, а також перспективи й виклики подальшого впровадження наданих у дослідженні рекомендацій.

Своєю чергою, заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко окреслив наступні імплементаційні кроки України та зазначив, що євроінтеграція України просувається значно легше, коли йдеться про виконання чітких критеріїв.

«Наразі Україна ставить амбітну мету – виконати всі зобов’язання у сфері культури та медіа для вступу в ЄС. Представлений сьогодні звіт дає нам підказки, що ще потрібно зробити задля того, аби щонайшвидше стати повноправним членом ЄС», – сказав він.

Організатор заходу: Мережа захисту національних інтересів «АНТС». Ярослав Петраков, експерт  проєкту «Відновлюємо Україну разом» мережі захисту національних інтересів «ANTS» виступив модератором події.Серед учасників обговорення: Микита Потураєв – голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики; Євгенія Кравчук – заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики; Тетяна Шульга – Представництво ЄС в Україні;  Анастасія Образцова – керівниця Українського центру культурних досліджень; Наталя Форсюк – керівниця проєкту «Відновлюємо Україну Разом».  

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ