Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Україна відзначає 27-му річницю прийняття Конституції

Прийняття найголовнішого нормативно-правового акту держави стало важливим кроком державної історії. 

Конституція України не просто акт, що закріплює основи суспільного ладу, але і свідчення нашої незалежності та територіальної цілісності.

Українська Конституція – реальна, а не декларативна, на відміну від рашистського режиму і комуністичного тоталітаризму.

«Сьогодні Україна виборює життя своїх громадян, їхні права й відстоює свою свободу у кровопролитній війні з рашизмом. Слава українцям! Слава ЗСУ! Слава Україні! З Днем Конституції України!» – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

Нагадаємо, новітній конституційний процес нерозривно пов’язаний із відновленням української державності. Український конституціоналізм має глибоке історичне коріння й свої особливості. Найголовніші з них – український конституціоналізм розвинувся під впливом європейських країн, які першими почали його формувати. Він заснований на ідеях прав та свобод людини, верховенства права та демократії. Ці засади формувалися протягом століть відповідно до національного характеру українців, способу життя, цінностей і суспільних відносин.

Сучасну Конституцію України Верховна Рада ухвалила 315 голосами 28 червня 1996 року після безпрецедентного за тривалістю й напругою засідання, що увійшло в історію під назвою «Конституційна ніч». 

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ