Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Українська делегація бере участь у 45-ій сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Анастасія Бондар, заступниця Міністра культури та інформаційної політики України, перебуває з візитом в Саудівській Аравії, де бере участь у 45-ій сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Дана сесія проходить в місті Ер-Ріяді і триватиме до 25 вересня.

Переглянути фотоальбом

Українська делегація, до складу якої також входять Микола Мовчан, заступник Постійного представника України при ЮНЕСКО, та  Іван Ліптуга, директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради, відвідала культурні заклади Саудівської Аравії. 

Серед них місто Дірійя на північно-західній околиці Ер-Ріяда, яке було першою столицею династії Саудівської Аравії та відіграла важливу роль у заснуванні країни. Історичний район Аль-Тураіф є частиною всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Також делегація мала змогу відвідати Національний музей та Національну бібліотеку, де завдяки ініціативі Першої леді України О. В. Зеленської впроваджено проєкт «Українська книжкова поличка», який передбачає поширення української літератури в оригіналі та перекладах у провідних бібліотеках світу.

Українська делегація залишилася враженою від екскурсії в музеї та бібліотеці Саудівської Аравії, а також величними масштабами збереження культурної спадщини. Сподіваємось на майбутню плідну співпрацю у культурно-гуманітарній сфері між країнами. 

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ