Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Українська книжкова поличка»: 50 країн приєдналися до ініціативи Олени Зеленської

50-ю країною, яка приєдналася до проєкту першої леді України «Українська книжкова поличка», стала Коста-Рика. Про це повідомила Олена Зеленська. 

Це перша українська книжкова поличка в Центральній Америці. Близько 20 книжок різних вітчизняних авторів українською, іспанською та англійською мовами. передадуть Національній бібліотеці в місті Сан-Хосе.

Серед присутніх на відкритті: заступниця міністра закордонних справ України Ірина Боровець, яка перебуває в Коста-Риці з робочим візитом, Посол України в Мексиці (за сумісництвом у Коста-Риці) Оксана Драмарецька, директорка бібліотеки Лаура Родрігес Амадор та представники української громади Коста-Рики, зокрема Асоціації сприяння культурі України та Коста-Рики та Асоціації українців у Коста-Риці.

«Понад 50 тисяч книжок на 200 поличках проєкту представлені у бібліотеках Європи, Азії, Африки, обох Америк і несуть знання про нас нашим друзям та спілкування з батьківщиною – українцям, які опинилися далеко. А ще книжки також ведуть визвольну боротьбу від російських загарбників, доносячи правду про Україну, нашу культуру, історію», – наголосила перша леді. 

Вона також відзначила відкриття нової української книжкової полички у Словаччині, уже 10-ї в цій країні, в обласній бібліотеці міста Жиліна. У Польщі до проєкту долучилася головна бібліотека Рачинського в Познані. У Чорногорії наша книжкова поличка з’явилася в бібліотеці Університету Донья Гориця. Ще понад 70 українських книг тепер є в Болгарії, у Національній бібліотеці святих Кирила і Мефодія. Крім того, дитячою художньою літературою поповнилися полички бібліотеки міста Берна у Швейцарії.

Вас може зацікавити

Театр імені Франка представить Україну на Авіньйонському театрально-мистецькому фестивалі

Театр імені Франка представить Україну на Авіньйонському театрально-мистецькому фестивалі

Відбувся молитовний сніданок під патронатом Президента України Володимира Зеленського

Відбувся молитовний сніданок під патронатом Президента України Володимира Зеленського