Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Український фонд швидкого реагування» IREX та МКІП розповсюдили 235 000 газет і буклетів на деокупованих та прифронтових територіях

«Український фонд швидкого реагування» IREX разом із Міністерством культури та інформаційної політики України розповсюдили 235 000 газет і буклетів для населення деокупованих та прифронтових областей з критично необхідною інформацією. 

Після звільнення понад 400 міст та сіл у Харківській області восени 2022 року виникла необхідність розповісти жителям деокупованих територій про події в Україні та світі, оскільки люди довгий час перебували в повному інформаційному вакуумі.

У партнерстві з МКІП Фонд підтримав друк 140 000 примірників спеціального випуску місцевої газети «Слобідський край», яка видається на Харківщині з 1917 року. 

Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції, зазначив, що газета «Слобідський край» зіграла важливу роль в реінтеграції населення щойно деокупованих територій.

«Газета «Слобідський край», яка друкувалася за донорською допомогою URRF IREX, є чудовим прикладом ефективної роботи газет у розповсюдженні суспільно важливої інформації. Газета була поширена серед населення деокупованих громад і містила перелік критично важливої інформації для населення. Крім того, газета «Слобідський край» зіграла важливу роль у інформаційній реінтеграції населення і допомогла налагодити ефективну підтримку населення шляхом розповсюдження інформації про центри надання гуманітарної допомоги, працюючі відділення банків та поштових відділень», – сказав Тарас Шевченко.

Також, у партнерстві з МКІП, надійшло 90 000 інформаційних буклетів «Тут – Україна» на деокуповані та прифронтові території Донецької, Харківської, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Буклети містили базову інформацію щодо можливостей отримати фінансову чи гуманітарну допомогу, виплат пенсії, процедури евакуації, пошуку зниклих безвісти, а також правила мінної безпеки та багато іншої корисної інформації.

Після катастрофи на Каховській ГЕС було розповсюджено 5 000 буклетів для мешканців Херсонщини з метою допомогти та надати важливу інформацію про евакуацію та ліквідацію наслідків трагедії, а також як діяти у зоні підтоплення.

Усі інформаційні матеріали, які розповсюджувалися «Українським фондом швидкого реагування» IREX за підтримки Державного департаменту США у партнерстві з МКІП, охопили понад 1 мільйон мешканців деокупованих та прифронтових територій. 

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ