Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Український народний хор ім. Г. Г. Верьовки відзначить своє 80-річчя концертом у Києві та вирушить у міжнародне благодійне турне

Цьогоріч Національний заслужений академічний український народний хор України ім. Г. Г. Верьовки відзначає свій 80-річний ювілей. З цієї нагоди 18 листопада у Палаці «Україна» відбудеться великий концерт, а також за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України колектив повним складом вирушить у благодійне турне Європою, Канадою та США. 

Народний хор представить ультрасучасний благодійний шоу-проєкт світового класу «Ми Українці». Зібрані кошти будуть передані на реабілітацію українських військових і постраждалих від російської агресії, а також на системи розмінування. Про це стало відомо під час пресконференції в  Медіацентрі Україна – Укрінформ. 

Переглянути фотоальбом

Переглянути відео

«Хор ім. Г. Г.  Верьовки – це не просто мистецький колектив, це унікальне явище. Хор відрізняється від усіх інших культурних проєктів та практик. На сьогодні це фактично жива нематеріальна культурна спадщина. Саме в такому контексті я пропонував би розглядати місію хору. Це ті люди, які зберігають найкращі форми вокального хорового виконання українських народних творів. Це колектив, який тримає високу планку хорового мистецтва», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України під час пресконференції Ростислав Карандєєв. 

Він також наголосив, що держава фінансово підтримує колектив, адже прагне зберегти найяскравіші прояви української етнічної народної культури. 

«Чудові українські пісні у прекрасному виконанні є найкращим ключем до сердець і душ людей, які готові слухати музику, а після перших тактів вони закохуються в український спів. Це ще й гарний інструмент культурної дипломатії, який держава завжди підтримуватиме», – додав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики.

«Європа шаленіла від наших виступів. Зали вставали, аплодували. Сьогодні нам потрібно демонструвати, що ми високодуховна нація, яка не тільки вміє захищати себе, а й може захищати Європу», – розповів керівник Національного заслуженого академічного українського народного хору України ім. Г. Г.  Верьовки Ігор Курилів.

Нагадаємо, народний хор України ім. Григорія Верьовки після початку повномасштабного вторгнення не припинив свою діяльність. Артисти продовжують виступати для військових, поранених, усіх українців, адже вважають своєю місією – зцілювати мистецтвом. Колектив давно відомий своїми талановитими артистами й постановками як в Україні, так і за кордоном. Завдяки своїм колоритним співам, танцям та яскравим костюмами хор став візитною карткою України.

Вас може зацікавити

Перша леді Олена Зеленська відкрила виставку «Скарби Криму. Повернення», за експонати якої Україна боролась майже 10 років 

Перша леді Олена Зеленська відкрила виставку «Скарби Криму. Повернення», за експонати якої Україна боролась майже 10 років 

У Києві розпочалася міжнародна конференція про захист культурної спадщини та протидію культурному стиранню

У Києві розпочалася міжнародна конференція про захист культурної спадщини та протидію культурному стиранню