Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Україну обрано до складу Міжурядової ради Міжнародної програми розвитку комунікацій

Під час 42-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО Україну було обрано до складу Міжурядової ради Міжнародної програми розвитку комунікацій (IPDC). Міжурядова рада складається з 39 держав-членів.

Міжнародна програма розвитку комунікацій (IPDC) сприяє розвитку засобів масової інформації в країнах, що розвиваються, країнах з перехідною економікою, а також країнах, які перебувають у конфліктних і постконфліктних ситуаціях.

Як єдиний багатосторонній форум у системі ООН, спрямований на мобілізацію міжнародної спільноти для розвитку медіа, Програма надає підтримку медіапроєктам, одночасно прагнучи досягти згоди з приводу створення здорового середовища для розвитку вільної та плюралістичної преси.

Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики України, прокоментував прийняте рішення. Зокрема він вказав, що з моменту початку повномасштабного російського вторгнення українські медіа стикалися з небаченими викликами, але водночас Україна продемонструвала значне зростання у Рейтингу свободи преси. Наприклад, у 2023 році Україна піднялася на 27 позицій у щорічному Рейтингу свободи преси і опинилася на 79-му місці, порівняно з 106-м місцем у 2022 році.

«Щиро вітаю прийняте рішення, для ухвалення якого МКІП співпрацювало разом з партнерами. У складі Міжурядової ради Україна може використати свій унікальний досвід у виявленні та протидії дезінформації, що є цінним для всіх демократичних країн. Цим досвідом можна ділитися та вивчати для посилення безпеки інформаційного простору в усьому світі. Відповідно, Україні відкривається можливість провести аналіз кращих європейських та світових практик забезпечення доступності інформації, новин та медіа-послуг та впровадити їх в Україні», – сказав заступник Міністра.

Крім того, захист журналістів є пріоритетом для уряду України та МКІП, оскільки саме вони розповідають правдиву історію війни через унікальні кадри та фотографії.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ