Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Україні з’явиться новий «культурний маршрут» Ради Європи, який пройде від Софії Київської до Лаври

Про це розповів т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв в інтерв’ю Укрінформу.  

«Ми маємо історико-культурну вісь Софія Київська — Лавра, яка йде по Грушевського, переходить у вул. Мазепи і Лаврську. Цей маршрут дає можливість об’єднати історію України із її новітніми об’єктами, такими як Музей Другої світової війни, який трансформується фактично у Музей боротьби за незалежність України, музей всіх воєнних конфліктів, які відбувались на нашій території як наслідок повстання українського народу проти поневолювачів», – сказав Ростислав Карандєєв. 

Такий маршрут готується стати одним із «Культурних маршрутів» Ради Європи. Наразі проходить технологічна розробка маршруту та інформаційний базис.  Це не лише новий формат подачі туристично цікавої інформації, а й дієвий інструмент міжнародної промоції.

Загалом Програма Ради Європи «Культурні маршрути» може стати ефективним інструментом для підтримки зростання економічного та туристичного потенціалу регіонів України через зміцнення місцевих громад та розбудову туристичних мереж з європейскими партнерами. 

Нагадаємо, в Європі існує відомий «Шлях св. Якова». Це паломницька дорога до могили апостола Якова в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела, головна частина якої пролягає Північною Іспанією. 

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ