Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Відбувся вебінар для держслужбовців на тему доступу до публічної інформації в умовах війни

Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Центром демократії та верховенства права провели онлайн-тренінг для представників органів державної влади на тему: «Доступ до публічної інформаціїв умовах війни: 2023».

Під час заходу тренери та експерти розповіли, зокрема, про роботу із запитами під час війни та оприлюднення інформації на офіційних вебсайтах, обмеження доступу до публічної інформації під час війни та особливості публічної інформації у формі відкритих даних.

Під час вступного слова заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко зазначив, що тема заходу на сьогодні є надзвичайно актуальною, оскільки після оголошення проведення тренінгу від представників держорганів надійшло дуже багато запитів для участі у ньому.

«Відкритість та доступ до інформації – це тема, яка завжди потребує балансу, як в мирний час, так і тим більше у воєнний. Для МКІП одним із ключових стратегічних документів є Стратегія інформаційної безпеки, яка включає 7 стратегічних цілей. Для демократичної держави інформаційна безпека – це не лише протидія дезінформації чи обмеження поширення таємниць, це також відкритість органів влади, це також захист прав журналістів. І ця окрема стратегічна ціль також присутня в Стратегії. Тому я дуже радий, що у представників державних органів є велика зацікавленість і потреба дізнаватися більше про законодавство про доступ до публічної інформації та практику його застосування, особливо в теперішній час», – зазначив заступник Міністра.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ