Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Воєнні медіавиклики-2023»: у Києві відбувся Форум, присвячений викликам часу війни у контексті роботи медіа

25-26 серпня у Києві пройшла конференція «Воєнні медіавиклики-2023». Головні дискусії форуму були зосереджені навколо платформи «Досвід солідарності/ журналістика у пошуках нової ролі і справедливості/кризовий медіаменеджмент/штучний інтелект змінює аудиторію і медіа галузь/відновлення медіа ринків на деокупованих територіях: погляд медіа спільноти молодих».

З вітальним словом до учасників звернулися Кристофер Етвуд, голова групи радників Фундації Суспільність, Марджорі Роуз, віце-президентка Internews, а також Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики. Усі вони наголосили, наскільки важлива робота журналістів у воєнний час, адже вона допомагає світові бачити правду.

«Воєнні виклики – це баланс свободи і відповідальності. У воєнний час може бути цензура, але вона не піде на користь державі. Тому нам треба продовжувати шукати і підтримувати цей баланс. Україна протягом 1,5 років зʼявляється в іноземних медіа так багато, як ніколи до цього. Важливо знати, що показувати світу і як, щоб донести реальну правду, яка у нас відбувається», — сказав Тарас Шевченко.

У свою чергу Кристофер Етвуд заявив, що потрібно створювати більше інституцій, які будуть працювати на солідарність між людьми. За його словами, зараз  українці знають про важливість солідарності краще за всіх. 

«Ми переконані, що підтримка молодих журналістів має вирішальне значення для розвитку інформаційного середовища», — додала Марджорі Роуз.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ