Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Всеукраїнський конкурс учнівських відеосюжетів «Репортер»: десять переможців отримали нагороди

17 листопада у Києві відбулася церемонія нагородження переможців всеукраїнського конкурсу учнівських відеосюжетів «Репортер», під час якого десять школярів отримали сертифікати та подарунки від організаторів конкурсу. У заході взяв участь заступник Міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко. 

Переглянути фотоальбом

«Для МКІП тема медіаграмотності є одним із найважливіших пріоритетів. На офіційному рівні це — одна з шести цілей Стратегії інформаційної безпеки. Водночас важливим треком для держави залишається євроінтеграція. І в контексті євроінтеграції медіаграмотність також є на радарах Європейського Союзу. Протягом минулого року ми працювали над ухваленням, а зараз — над втіленням, закону «Про медіа» — однієї з першочергових вимог від ЄС. Саме тому медіаграмотність — у наших пріоритетах», — сказав Тарас Шевченко. 

Він додав, що ще одним наріжним каменем в інформаційній політиці України є стійкість.   За словами заступника Міністра, фейки та дезінформацію неможливо викорінити, натомість стійкість мінімізує шкоду для суспільства, яку можуть завдати неправдиві факти. 

Цього року на конкурс «Репортер» надійшло 417 робіт. Журі обрало десятьох переможців. Найкращі відеосюжети зробили учні 9-11 класів з Київщини, Чернігівщини,  Харківщини, Херсонщини, Одещини, Сумщини, Чернівців. 

«Ваша робота є дуже важливою, бо вона пов’язує три значних елементи. Перший — стійкість, що передбачає свободу слова та протидію дезінформації. Другий — освіта. Третім важливим елементом є ви – молодь. Як сьогодні зазначали, євроінтеграція є важливою для України. І саме ви у цей дуже важкий час зможете додати свої зусилля, аби євроінтеграційні прагнення України справдилися», — зауважив заступник Постійного представника UNDP в Україні Христофорос Політіс, звертаючись до переможців. 

Національний конкурс «Репортер» реалізується національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики за підтримки ПРООН (UNDP) в Україні та фінансування уряду Японії.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ