Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Євробачення-2023: результати першого півфіналу, де дивитися другий півфінал та як проголосувати за учасників конкурсу?

Сьогодні, 11 травня, о 22:00, відбудеться другий півфінал пісенного конкурсу «Євробачення», під час якого визначать учасників гранд-фіналу, запланованого на 13 травня. На сцену вийдуть представники та представниці 16 країн.

Трансляцію конкурсу можна подивитися наживо на сайті та на телеканалі Суспільне Культура, а також на YouTube-каналі «Євробачення» буде доступна ексклюзивна трансляція з Ліверпуля, яку з коментаторської вестиме Тімур Мірошниченко.

За правилами «Євробачення», у півфіналах не беруть участь країна-переможець минулого року та так звана «велика п’ятірка» — засновники конкурсу. Саме тому щороку за допомогою жеребкування визначають, глядачі з яких трьох країн голосуватимуть у першому півфіналі, а з яких трьох інших країн — у другому півфіналі. Україна має змогу голосувати саме у другому півфіналі, 11 травня.

Як проходитиме голосування пісенного конкурсу «Євробачення» та як взяти в ньому участь детальніше у відео від «Євробачення Україна».

Нагадаємо, за результатами першого півфіналу міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2023», що пройшов ввечері 9 травня в Ліверпулі (Велика Британія), стали відомі десять країн-учасників фіналу. У першому півфіналі за вихід у фінал змагалися 15 учасників. За результатами глядацького голосування до фіналу пройшли: Хорватія, Молдова, Швейцарія, Фінляндія, Чехія, Ізраїль, Португалія, Швеція, Сербія і Норвегія. 

Україна, як переможниця попереднього року, автоматично вийшла одразу у фінал разом із так званою «великою п’ятіркою»: Великою Британією, Францією, Німеччиною, Іспанією та Італією. Україну цього року представляє гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ