Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Єврокомісія підтвердила участь України у всіх заходах Програми ЄС «Креативна Європа», включаючи напрям «Медіа»

Сьогодні, 17 червня,  Генеральний директорат Європейської Комісії з питань комунікаційних мереж, контенту та технологій офіційно поінформував МКІП України про згоду Європейської Комісії на повноправну участь України у всіх заходах Програми ЄС «Креативна Європа» (2021-2027), включаючи напрям «Медіа».

За Угодою між Україною і ЄС про участь України в програмі «Креативна Європа», що була укладена 15 грудня 2021 року, українські організації дістали право на участь у конкурсах підпрограм «Культура» та «Міжсекторальна співпраця». Однак їхня участь у підпрограмі «Медіа» досі залишалася обмеженою до завершення процесів приведення Україною національного законодавства в аудіовізуальній сфері у відповідність до законодавства ЄС. 

Загалом рішення стало наслідком позитивної оцінки Європейською Комісією прогресу України в наближенні національного законодавства з питань аудіовізуальної галузі до вимог Директиви про аудіовізуальні медіа послуги ЄС.

«Креативна Європа» – це рамкова програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку та посилення конкурентоспроможності європейського культурного, креативного та аудіовізуального секторів, а також збереження, розвиток та просування культурного та мовного розмаїття країн Європи.

Програма є основним інструментом фінансування культурної сфери. Її загальний бюджет на 2021–2027 роки становить 2,44 млрд євро.

Нагадаємо, Україна бере участь у програмі ЄС «Креативна Європа» з 2016 року. 

Вас може зацікавити

Театр імені Франка представить Україну на Авіньйонському театрально-мистецькому фестивалі

Театр імені Франка представить Україну на Авіньйонському театрально-мистецькому фестивалі

Відбувся молитовний сніданок під патронатом Президента України Володимира Зеленського

Відбувся молитовний сніданок під патронатом Президента України Володимира Зеленського