Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Young Euro Classic: Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU з успіхом виступив у Німеччині

21 серпня в Берліні відбувся концерт Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU в рамках фестивалю Young Euro Classic. За диригентським пультом — засновниця та головна диригентка оркестру Оксана Линів, солісти — Олексій Семененко, Андрій Мурза (скрипка) та Дарина Бачинська (флейта). Захід відбувся за організаційної підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Концерт з успіхом пройшов на одній з найкращих сцен Європи. Це понад 1000 слухачів, довгі овації стоячи, жовто-блакитний прапор та «Слава Україні» з кожного куточка Konzerthaus Berlin. 

Молодіжний оркестр виконав потужну програму: Симфонія n.5 Л. ван Бетховена, Концерт для флейти М. Арнольда, твори сучасних українських композиторів. Публіка була в захваті від розвитку боротьби світла та темряви у творі «Шлях» Богдани Фроляк та колоритної «Одеської Рапсодії» Євгена Оркіна для двох скрипок з оркестром.

Виконання Одеської рапсодії мало за мету привернути увагу всього світу на атаку росії на культурну спадщину України, а також нагадати про відому скрипкову традицію Одеської виконавської школи. 

Концерт наживо транслювався на міжнародному культурному каналі ARTE. Запис доступний  тут

На заході були присутні представники Посольства України у Федеративній Республіці Німеччина, а також багато прихильників України та міжнародної преси.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ