Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП долучиться до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Сьогодні, 14 листопада, відбулась онлайн нарада, де представники профільних відділів центральних органів виконавчої влади напрацьовували заходи в межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Рівень насильства в Україні значно зріс. То ж суспільство потребує інформування про саму проблему, а також про способи протидії й своєчасне реагування на такі випадки. Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

«Наше Міністерство вже розробило та презентувало «Методичні рекомендації з висвітлення в медіа гендерної рівності, запобігання насильству, проявам сексизму та гендерних стереотипів». Ми готові надалі розповсюджувати матеріали з цього питання, розроблені іншими міністерствами та органами влади, на всіх доступних майданчиках», – розповіла директорка Департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки МКІП Ганна Красноступ.

Заходи в межах акції розпочнуться 25 листопада 2023 року й триватимуть до 10 грудня включно. Координатором акції є Міністерство соціальної політики.

«Маємо надію, що нам вдасться максимально розповсюдити важливу інформацію аби достукатись до кожного задля протидії насильству», – сказала начальниця відділу політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я МКІП Леся Хемраєва. 

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики  нещодавно посилило свою інституційну спроможність впроваджувати безбарʼєрність у культурній сфері – запрацював самостійний відділ політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоровʼя. 

Його діяльність спрямована на вироблення рішень зі створення безбар’єрного простору, в якому відсутні дискримінація, соціальні упередження та стереотипи, враховуються інтереси та потреби кожного громадянина. Відділ створено у рамках процесу європейської інтеграції України.

Вас може зацікавити

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв