Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП та Європейський альянс інформаційних агентств обговорили співпрацю в межах ініціативи «Інформаційний Рамштайн»

13 квітня відбулась онлайн зустріч команди Міністерства культури та інформаційної політики України на чолі з Олександром Ткаченком та генерального секретаря Європейського альянсу інформаційних агентств (ЕАNА) Алекса Гібоя. Сторони обговорили прагнення України об’єднати потенціал медійної спільноти демократичних країн у форматі ініціативи «Інформаційний Рамштайн», а також розширення інформування світу про війну в Україні.

«Об’єднання зусиль цивілізованих країн, зокрема медійної спільноти в межах інформаційного Рамштайну, допоможе не тільки розширити інформування світу про війну в Україні, а й провести журналістські розслідування злочинів російської армії. Крім того, разом ми зможемо реалізувати й інші проєкти, направлені на боротьбу з російською пропагандою», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

Поважаючи непорушність принципу свободи медіа, Україна запропонувала об’єднати зусилля медіаспільноти для визнання ЗМІ, контрольованих російською владою, інструментами пропаганди, а також для створення проєктів, спрямованих на висвітлення реальної ситуації під час війни на окупованих територіях й у самій росії, де можливості роботи демократичних медіа все більше звужуються.

Водночас учасники зустрічі обговорили можливість, в межах напрямку ініціативи  «Інформаційний Рамштайн», створення єдиної платформи, на якій буде зібрано всі розслідування українських та іноземних ЗМІ щодо російських злочинів в Україні.

Нагадаємо, до складу Європейського альянсу інформаційних агентств (ЕАNА) входять 32 інформаційних агентства Європи. Генеральний секретар Алекс Гібой багато в чому визначає порядок денний Альянсу й представляє організацію у комунікаціях з іншими учасниками глобального медійного ринку. 

Вас може зацікавити

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв