Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП вітає з Днем кримськотатарського прапора

Міністерство культури та інформаційної політики України долучається до вшанування етнічного прапора кримських татар з нагоди Дня кримськотатарського прапора, який традиційно відзначають 26 червня.

Сьогодні біля входу в Міністерство поруч з національним синьо-жовтим піднято блакитний прапор кримськотатарського народу з жовтим гербом-тамгою.

“Крим — це Україна. Кримські татари — корінний народ України. Нас об’єднують не лише кольори прапорів, а й спільна доля.

Біля міністерства сьогодні майорить кримськотатарський стяг, як ознака вдячності кримським татарам. За те, що вони борються за повернення своєї окупованої домівки, відстоюють власні права та не втрачають віру, що знову зможуть без болю думати про Крим. Я теж не втрачаю цю віру”, – зазначив у своєму привітанні міністр культури культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. 

День кримськотатарського прапора відзначається 26 червня з 2010 року. Кримськотатарський прапор був затверджений Курултаєм кримських татар 1917 року і поновлений 30 червня 1991 року.

Вас може зацікавити

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв