Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Перуанський прозаїк і лауреат Нобелівської премії Маріо Варгас Льйоса стане амбасадором проекту «Save Ukrainian Culture»

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко провів онлайн-зустріч з перуанським прозаїком, драматургом, філософом і публіцистом Хорхе Маріо Педро Варгасом Льйоса. 

Під час зустрічі Маріо Варгас Льйоса запевнив українську сторону у своїй повній і безкомпромісній підтримці України у її боротьбі проти російських окупантів.

Олександр Ткаченко подякував за публікації, які перуанський прозаїк написав про Україну для світових видань, та закликав ще більше говорити про Україну, підтримувати нашу культуру, а також боротися з російською дезінформацією, особливо в регіоні Латинської Америки, де письменника поважають та дослухаються.

Маріо Варгас Льйоса з радістю прийняв пропозицію Міністра представляти українську культуру у світі та стати амбасадором проєкту «Save Ukrainian Culture» задля залучення ще більшої підтримки України у культурній сфері, в тому числі – фінансової під час післявоєнної відбудови України.

Довідково

Хорхе Маріо Педро Варгас Льйоса – перуанський прозаїк, драматург, філософ, публіцист, політичний і громадський діяч, лауреат Нобелівської премії 2010 за «картографію владних структур і гостре зображення людського опору, бунту й поразки».

З 2014 року письменник постійно підтримує Україну, публікує матеріали на підтримку українського народу у низці відомих світових видань, зокрема, пише статті на підтримку України для «El País» (найбільша за накладом щоденна газета в Іспанії).

«Save Ukrainian Culture» – проєкт Міністерства культури та інформаційної політики та Vodafone, спрямований на відновлення зруйнованих росіянами українських пам’яток культури. На сайті restore.mkip.gov.ua будь-хто може стати донором будь-якого культурного об’єкту, перерахувавши будь-яку суму для його відбудови чи відновлення.

Вас може зацікавити

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв