Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Ростислав Карандєєв і голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін обговорили створення нового культурного центру на Херсонщині

У межах робочої поїздки відбулася зустріч т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва з очільником Херсонської ОВА Олександром Прокудіним. Зокрема, йшлося про створення нового артхабу на Херсонщині.  

Переглянути фотоальбом

Т. в. о. Міністра наголосив, що зараз, в умовах війни, необхідно невпинно виробляти культурний продукт, оскільки він є дієвим інструментом боротьби та проявом патріотизму. 

«Те, що я побачив, вмотивувало мене до більш потужних дій та рішучих кроків. Херсонці – це зразок незламності та патріотизму для всієї країни», – наголосив Ростислав Карандєєв. 

Водночас Олександр Прокудін зауважив, що через безпекову ситуацію доводиться переводити соціальну та культурну інфраструктуру під землю. У зв’язку із цим сторони обговорили створення андерграундного артцентру. Окрім того, ішлося про збереження культурної спадщини та евакуацію музейного фонду Херсонщини. 

Нагадаємо, що 11 квітня т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв відвідав Херсон із робочою поїздкою, у межах якої зустрівся з керівниками обласних комунальних закладів культури, митцями та представниками медіа.

Також т. в. о. Міністра дав інтерв’ю журналістам херсонської радіостанції X.ON, у якому, зокрема, йшлося про роботу журналістів на деокупованих територіях.

Вас може зацікавити

МКІП та ІР-офіс співпрацюватимуть у сфері охорони культурної спадщини, цифровізації та розвитку креативних індустрій

МКІП та ІР-офіс співпрацюватимуть у сфері охорони культурної спадщини, цифровізації та розвитку креативних індустрій

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко

Медійна спільнота має регулюватися самостійно, — Тарас Шевченко