Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Роз’яснення МКІП щодо внесення змін до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці

13 березня 2020 року до Міністерства надійшов лист СБУ від 06.03.2020 № 2/5-331нт щодо зняття заборони в’їзду на територію України та виключення з Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, російської телеведучої та кіноактриси Варнави Катерини Володимирівни.

Відповідно до статті 15 Закону України «Про кінематографію», Міністерство культури та інформаційної політики здійснює дії щодо внесення змін до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці виключно на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Тобто виключно за поданням Служби безпеки України відповідним наказом МКІП від 18 березня Катерину Варнаву було виключено з переліку. Процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством повноваженнями “включати” чи “не включати” до списків МКІП не наділено. Міністерство здійснює оприлюднення переліку і оновлення.

Відомості в Переліку своєчасно та оперативно оновлюються, з ними можна ознайомитись на офіційному сайті Міністерства культури та інформаційної політики України в рубриці «ООС» підрубриці «Інформація».

Вас може зацікавити

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв