Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Українським дітям – українську книгу»: бібліотеки Одеси та Рівного отримали майже 10 тисяч книг на заміну російської літератури

У рамках благодійної акції «Українським дітям – українську книгу!» дитячим бібліотекам Одеси на заміну російським книжкам передали понад 7 тис. екземплярів дитячої та художньої літератури. Ще 2,5 тис. сучасних українських книг відправилися до Рівного і будуть розподілені між бібліотеками громад регіону. У переліку – «Тигролови», «Чорна рада», «Острів скарбів», «Енеїда» та ще десятки україномовних книг.

За словами першого заступника голови Держкомтелерадіо Богдана Червака, від початку повномасштабного вторгнення рф головна ідея акції «Українським дітям – українську книгу» була забезпечити підручниками й художньою літературою дітей, які, рятуючись від російської агресії, змушені були залишити свої домівки та тимчасово виїхати до більш безпечних регіонів України й за кордон.

«Ініціативу Держкомтелерадіо підтримали Офіс Президента України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство закордонних справ України, інші міністерства, народні депутати, волонтери, а головне – українські видавництва. У той час, коли російські окупанти знищували наші бібліотеки та спалювали книжки, українські видавці безкоштовно передавали книги українським дітям», – зазначив Богдан Червак.

Загалом у межах акції протягом року читачам в Україні та за її межами передано майже 600 тис. примірників підручників, навчальних посібників та художньої літератури. Подолано понад 400 тис. км Україною та 25 європейськими країнами.

Благодійна акція «Українським дітям – українську книгу!» реалізується Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента, Міністерством культури та інформаційної політики, Міністерством закордонних справ за сприяння благодійного фонду «Здоров‘я майбутнього». В межах благодійної акції реалізуються також ініціативи «Українським захисникам – українську книгу» та «Українській молоді – європейську книгу».

Вас може зацікавити

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв