Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Уряд продовжує впорядковувати питання використання приміщень та майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра»

21 квітня Уряд ухвалив постанову, спрямовану на впорядкування питання оренди приміщень та майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» за пропозицією МКІП. Йдеться про використання корпусу № 19, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Лаврська. Будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення й перебуває у державній власності та знаходиться на балансі Національного заповідника «Києво-Печерська лавра». 

Нагадаємо, раніше Українському товариству охорони пам’яток історії та культури (УТОПІК) передали у безоплатне користування корпус № 19 музейного об’єднання «Києво-Печерський державний історико-культурний заповідник» для розміщення там фондів Національного музею народної архітектури та побуту України. 

Однак, УТОПІК зараз не є органом управління Національного музею народної архітектури та побуту України. Таким органом управління музею визначено МКІП. А відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» передавати державне або комунальне майно в безоплатне користування або позичку забороняється.

То ж фактично постанова визнає такими, що втратили чинність: пункти 3 і 4 постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 1996 року № 351 «Про передачу культової будівлі (кірхи) у користування німецькій євангелічно-лютеранській релігійній громаді м. Києва»; пункт 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 вересня 1998 року № 784 «Про передачу культової будівлі (кірхи) у  м. Києві у безоплатне користування німецькій євангелічно-лютеранській релігійній громаді».

Вас може зацікавити

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв