Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Укрінформі презентували книгу Андрія Куркова «Щоденник агресії 2»

Переглянути фотоальбом

Сьогодні, 18 січня, в Медіацентрі Україна-Укрінформ відбулася презентація книги «Щоденник агресії 2» українського письменника Андрія Куркова.

«Праця пана Андрія видана в рамках конкурсу «Книга на зміцнення національної єдності» від Міністерства культури та інформаційної політики. Передусім ми підтримуємо проєкти, які фіксують події, що відбуваються зараз в Україні. На моє переконання, під час повномасштабного вторгнення ця діяльність є важливою для галузі інформаційної безпеки та для зміцнення громадянської ідентичності. Дуже важливо, що книги, видані в межах конкурсу, поширюються безплатно, зокрема, серед українських воїнів», — зазначив заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко. 

Видання являє собою збірку есеїв, написаних у період з серпня 2022 року до кінця жовтня 2023 року і розташованих за хронологією.

«Я веду хроніку не війни, а життя під час війни. Авжеж, приділяю увагу і фронту, але акцентую на тому, як війна впливає на наше суспільство, як змінюється наше життя та сприйняття України у світі. Кожен текст я спочатку пишу як щоденник, а потім розвиваю його до есею», — розповів письменник Андрій Курков. 

Автор зауважив, що есеї вже «випробувані на міжнародній аудиторії», бо більшість з них  опубліковані у всесвітньо відомих медіа, включно із The Guardian і Financial Times. Водночас в Україні ці тексти виходять вперше. Курков також повідомив, що протягом квітня-травня «Щоденник агресії 2» вийде англійською, німецькою, польською, голландською й французькою мовами.

Директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький додав, що саме зараз створюються та інформаційна складова, яка стане підґрунтям української літератури після перемоги.

«В України не так багато суспільних амбасадорів у світі. Дійсно, багато робить держава, МЗС. Але для того, щоб представити Україну лідерам думок в різних країнах, потрібна активна робота українських інтелектуалів, які там перебувають», — сказав він. 

Проєкт реалізовано у співпраці Міністерства культури та інформаційної політики із державним підприємством «Центр захисту інформаційного простору України» в межах проєкту «Книга для зміцнення національної єдності».

Вас може зацікавити

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв