Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

В Укрінформі презентували збірку історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці»

Події

Переглянути фотоальбом

Сьогодні, 31 січня, в Укрінформі відбулася презентація збірки «Громадянське суспільство, бізнес та влада — кращі практики співпраці», де зібрано 37 успішних кейсів зі спільної роботи трьох секторів.  Публікація історій покликана популяризувати тристоронню співпрацю, яка допоможе наблизити перемогу, подолати наслідки повномасштабного вторгнення росії та підтримати демократичний розвиток України. 

У презентації взяв участь заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

«В Україні важливо просувати принципи відповідального лідерства та співпраці, особливо під час повномасштабного вторгнення. Тому будь-яке привернення уваги до успішних прикладів співпраці між громадським, приватним і державним секторами є чудовим способом для цього, ба більше — для реалізації цілей Стратегії розвитку громадянського суспільства. Крім того, збірка несе інший важливий сенс — дякувати. Дякувати за допомогу, за спільні реалізовані проєкти, за плани на майбутнє», — сказав він. 

«Це збірка — про людей, про їхні ініціативи, життя й результати у надзвичайно складних умовах. Наше ключове завдання —  захист держави та перемога, чого ми можемо досягти лише спільними зусиллями. Усі ці прагнення відображаються в історіях», — додала директорка ЦЕДЕМ Олеся Холопік. 

Державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема підкреслив, що для Уряду налагодження співпраці з усіма секторами суспільства є пріоритетом, зокрема і для подальшого відновлення. 

«Авжеж, критерії успішності практик відрізняються, залежно від секторів. Однак всі історії в збірці об’єднує синергетичний ефект: коли кожний окремий елемент завдяки об’єднанню зусиль з іншими, дає потужніші результати та нові функціональні можливості», — сказав він. 

Видання розробили у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізує  Центр демократії та верховенства права спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України, Секретаріатом Кабінету Міністрів України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Національною соціальною сервісною службою України. Збірка є підсумком Третього щорічного конкурсу історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада — кращі практики співпраці». Під час його проведення організатори отримали 115 заявок з 22 областей України. До збірки потрапили 37 історій тристоронньої співпраці.

Вас може зацікавити

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв