Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Викладачі вищих навчальних закладів сфери мистецької освіти зможуть надавати першу психологічну допомогу студентам

Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Українським Червониим Хрестом завершили перший етап тренінгів з надання першої психологічної допомоги для фахівців вищих навчальних закладів сфери мистецької освіти Києва, Харкова, Дніпра, Одеси, Кропивницького та Львова.

Тренінги з першої психологічної допомоги під час війни це необхідність. Оскільки більшість людей в Україні відчувають прояви важкого психоемоційного стану та мають адаптовуватися в нових реаліях життя.

Так, майже 140 учасників отримали навички з надання першої психологічної допомоги в рамках реалізації пріоритетного проекту МКІП «Мистецтво допомагати» Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської «Ти як?»

Мета тренінгів підвищення рівня обізнаності  про те, як піклуватися про власне психічне здоров’я та здоров’я оточуючих. Тренінги відбулися за підтримки Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Фахівці навчальних закладів сфери мистецької освіти дізналися як працювати з чутливими темами, підтримати психоемоційний стан студентів, а також допомогти людині впоратися зі стресом.

Вас може зацікавити

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв