Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Збитки у сфері культури сьогодні оцінюються у близько $7 млрд», – Олександр Ткаченко в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна»

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв’ю виданню «Інтерфакс-Україна» розповів, що буде з українським медіаринком, як держава співпрацює з соцмережами та яке майбутнє чекає на УПЦ МП в Україні.

Читати інтерв’ю

Про майбутнє українського медіаринку

Безперечно буде переформатування ринку, багато медіа або закриються або змінять свій профіль, акценти. Очевидно, кількість гравців буде менша і ринок буде не швидко відновлюватися, і потрібна буде допомога як країн-партнерів, так і держави.

Про співпрацю з Telegram та іншими соцмережами

У Telegram присутні численні анонімні телеграм-канали і величезна кількість російських активностей. Крім того, у Telegram немає зворотного зв’язку. У випадку Facebook чи Google ми принаймні знаємо, до кого звертатися. До кого звертатися в Telegram, це питання непросте. Тому Telegram – це питання, яке потребує реально експертного обговорення. Я думаю, що час настав включити експертну оцінку того, яким чином має відбуватися взаємодія держави з Telegram.

Про фінансування культури

Останні півроку розуміння вагомості культури підвищилася. Розуміння того, що культура, можливо, третя після МОЗу і МОНу, але є складовою державних пріоритетів, присутнє. Натомість збитки в сфері культури ми оцінюємо зараз близько 7 млрд дол. Люди потребують культури, ми бачимо збільшення на 10% відвідуваності культурних подій впродовж війни, порівняно з 2021 роком, з 50% до 60%. Питання культури постало тепер в порядок денний, як актуальне.

Про співпрацю з росіянами

Є «корисні росіяни», які відверто висловлюють свою позицію, розділяють цінності, які розділяє українське суспільство. З ними зрозуміла можливість подальшої якоїсь кооперації після війни. Є так звані «мовчуни» і z-артисти, з ними співпраця неможлива. Щодо толерування деякими українцями російських артистів – я хочу подивитися на ті промоутерські компанії, які ризикнуть запросити цих артистів сюди. Тому я переконаний, що навряд чи це станеться.

Про майбутнє УПЦ МП

Ми у МКІП хочемо навести лад з державним майном, яке знаходилося в користуванні УПЦ МП. Щодо подальшої долі УПЦ МП – має бути політичне рішення. Є кілька проектів законів в Верховній Раді щодо діяльності церков з центрами управління в державі-агресорі, які можуть поставити, так би мовити, час відліку для імовірної трансформації УПЦ МП.

Вас може зацікавити

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв