Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

МКІП розробило законопроєкт щодо вдосконалення конкурсів з призначення керівників закладів культури: відбулося його обговорення з експертами та представниками культурної спільноти

27 червня 2023 року Міністерством культури та інформаційної політики України проведено zoom конференцію-обговорення проєкту Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо управління закладами культури” під головуванням Заступника Міністра культури та інформаційної політики України Галини Григоренко.

Цей законопроєкт підготовлено Міністерством в ініціативному порядку і він націлений на вдосконалення конкурсної процедури призначення керівників закладів культури (комунального, державного). Основна мета полягає в посиленні вимог до кандидатів на посаду керівника та у виключенні додаткового погодження результатів конкурсного добору (призначення переможця конкурсу, який був обраний конкурсною комісією за результатом конкурсного добору).

До обговорення було залучено представників з різних галузей культурного середовища, зокрема представників органів управління, закладів культури, митців та незалежних експертів.  Всі учасники обговорення мали можливість висловити свої зауваження та пропозиції, які в подальшому можуть віднайти своє відображення в доопрацьованому проекті акта.

Нагадуємо, що МКІП запрошує всіх зацікавлених взяти участь у громадському обговоренні проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо управління закладами культури». 

Детальна інформація про проєкт та можливість надати свої пропозиції та зауваження доступна на офіційному веб-сайті Міністерства культури та інформаційної політики України тут.

Надсилати свої пропозиції можна до 2 липня 2023 року на адресу: [email protected].

Вас може зацікавити

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Ростислав Карандєєв відвідав прифронтовий Краматорськ

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні надважливо зберегти людей культури у Донецькій області, – Ростислав Карандєєв